Top 5 bestemmingen in Turkije

Top 5 bestemmingen in Turkije

Turkije is nog steeds een immens populaire vakantiebestemming. Het is mogelijk om hier te komen met het vliegtuig, maar ook veel mensen kiezen er nog voor om op vakantie te gaan naar Turkije met de auto. In deze tekst gaan we kijken naar de top 5 van populairste bestemmingen in Turkije.

  1. Alanya

Als eerste op het lijstje staat Alanya. Al vele jaren is Alanya een van de populairste bestemmingen in Turkije met een aantal verschillende redenen. Allereerst heeft Alanya een strand. Voor een strandvakantie ben je dus aan het juiste adres. Verder heeft Alanya een prachtig centrum waar je op elke straathoek een drankje of een hapje kan scoren. Ook heeft Alanya een hoop hotels waardoor een mooi hotel zoeken geen enkel probleem zal zijn.

2. Daylan

De volgende bestemming is Daylan. Deze bestemming is minder bekend als Alanya, maar daardoor zeker niet minder leuk. Daylan is een echt authentiek vissersdorpje en dat zie je in vele opzichten nog terug. Het is de perfecte mix tussen oud en nieuw waardoor er voor iedereen wat wils is. Ook in Daylan vindt je prachtige stranden en genoeg mogelijkheden voor een hapje of drankje.

3. Özdere

Wanneer je meer op zoek bent naar een beetje rust, ben je in Özdere aan het juiste adres. Een kleine plaats aan de Egeïsche kust met een tal van hotels. In Özdere valt een hele hoop te zien, zo vindt je er prachtige gebouwen en ruïnes die al bestaan sinds het Romeinse rijk. Voor vele mensen staat Özdere dan ook bovenaan hun verlanglijstje om op vakantie te gaan. Ook Özdere biedt een hoop accommodaties aan zodat er altijd een mogelijkheid is om te overnachten.

4. Side

Wanneer je op zoek bent naar een culturele vakantie dan is Side de beste keuze voor jou. In Side vindt je namelijk een hoop van de oude Turkse cultuur. Verschillende monumenten die allemaal honderden jaren oud zijn vindt je in Side. Ook biedt Side een veelzijdig aanbod omdat er ook een hoop te doen is wanneer je niet zo van de cultuur houdt.

5. Marmaris

Als laatste op de lijst hebben we Marmaris. Marmaris is voor de echte luxepaarden onder ons. Een ontzettende lange boulevard met tal van winkels een horeca vindt je bijvoorbeeld in Marmaris. Ook een prachtige haven vol met dure jachten.

Tot slot

Voordat je met de auto op vakantie gaat, is het natuurlijk handig om de juiste, autoverzekeringen te hebben. Je autoverzekering berekenen is heel gemakkelijk en geeft je de mogelijkheid die te vergelijken met alle andere aanbieders. Zodat je altijd de beste deal vindt.