4 redenen om jouw zonvakantie voor 2020 naar Turkije te boeken

4 redenen om jouw zonvakantie voor 2020 naar Turkije te boeken

We kijken tegen het einde van de winter aan krijgen zicht op de zomer. Lekker wegdwalen in onze gedachten waarbij we met een heerlijke cocktail op een stretcher aan het strand liggen. Dat is het beeld dat we hebben van een heerlijke ontspannen zonvakantie. Heb jij nog geen bestemming vastliggen? Waan je dan eens aan de Turkse Rivièra. Wij geven je 4 redenen om jouw vakantie hier naartoe te boeken.

1) Heerlijk all inclusive

Ben jij een liefhebber van all inclusive vakanties met een prachtig strand in de buurt van je hotel? ‘s Ochtends heerlijk aan het ontbijt waarna je languit aan het zwembad gaat liggen en een drankje bij laat schenken. Daarna nog even genieten van de lunch en dan op naar het strand om ‘s avonds weer te genieten van de onbeperkte drankjes bij je hotel. 

Wanneer dat voor jou als muziek in de oren klinkt dan is een vakantie naar Turkije de bestemming voor jou. Het land beschikt namelijk over meer dan 700 all inclusive hotels. De meeste vind je bij de bekende badplaatsen aan de Turkse Rivièra. Wij raden dan een all inclusive vakantie naar Marmaris in Turkije aan. Aan de kustlijn vind je echter nog veel meer bekende badplaatsen, zoals Bodrum, Içmeler of Antalya. 

2) Betaalbare vakantie waar de kwaliteit niet onder lijdt

Een andere reden om voor een vakantie naar Turkije te kiezen is de portemonnee. De vakanties zijn over het algemeen zeer goed betaalbaar. Dit is wel afhankelijk van de tijd waarin je gaat en wanneer je gaat. 

Ga je tijdens het hoogseizoen naar een van de bekende plaatsen? Dan zal het er niet veel goedkoper zijn dan de meeste andere zonbestemmingen in Europa tijdens het hoogseizoen. Maar wanneer je buiten de schoolvakanties om gaat dan kan dit vele honderden euro’s besparen. Zeker wanneer je voor een van de all inclusive vakanties naar Turkije kiest en hier ook ruim gebruik van maakt.

3) Verzekerd van zon en strand

Waar je aan de Turkse Rivièra zeker van kunt zijn wanneer je er tijdens de zomermaanden bent dat is het geweldige klimaat en de schitterende stranden. Vrijwel de gehele zomer liggen de temperaturen boven de 30 graden. Daarmee heb je toch een stukje meer zekerheid dan wanneer je een vakantie boekt naar het zuiden van Frankrijk. 

De kustlijn van Turkije staat ook bekend om de lange en brede zandstranden. Je vindt er honderden kilometers lange stukken aan prachtige stranden. Een indruk opdoen van een van de stranden aan deze kustlijn? Doe eens een zoekopdracht naar Iztuzu strand in Dalyan, het strand van Içmeler, het Cleopatra strand in Alanya of het Oludeniz strand.

4) Authentieke plaatsen en de Turkse cultuur

Naast alle faciliteiten die je er hebt voor de ideale zonvakantie heeft Turkije nog meer te bieden. Er zijn verschillende historische opgravingen die verder landinwaarts zijn gelegen, maar prachtig zijn om te ontdekken. 

Denk aan de ruïnes van de stad Priene, de ruïnes van de stad Milete of de opgravingen van de tempel van Apollo. Daarnaast heb je er ook de mogelijkheid om de echte authentieke Turkse cultuur te ontdekken.