Goedkope vliegtickets voor een citytrip naar Istanbul

Wil je binnenkort een stedentrip naar Istanbul boeken? In deze blog vind je uitgebreide informatie over de Turkse hoofdstad, de belangrijkste hotspots en natuurlijk tips hoe je zo goedkoop mogelijk kunt vliegen naar Turkije en haar mooiste steden.

Een unieke ligging

Uniek aan Istanbul is de ligging. De stad bevindt zich zowel in Europa als in Azië. Istanbul is letterlijk en figuurlijk een brug tussen het oosten en het westen. Istanbul is niet de politieke hoofdstad van Turkije, maar wel de culturele hoofdstad. Daarom komen er elk jaar weer miljoenen vakantiegangers genieten van alles wat Istanboel te bieden heeft. Voorbeelden van de attracties zijn talrijk, zoals kerken, paleizen, moskeeën, musea en stadsmuren. Maar daar houdt het zeker niet op. Veel mensen gaan ook meerdere malen op vakantie naar Istanbul, niet slechts één keer, omdat ze zo genieten van de stad, die tevens heel betaalbaar is voor de Nederlander.

Een stukje geschiedenis

De geschiedenis van Istanbul als stad is lang. Dit is ook logisch, aangezien de strategische ligging tussen Oost en West dit stuk land zeer aantrekkelijk maakt. Deze lange geschiedenis heeft dan ook veel bijgedragen aan de toeristische aantrekkelijkheid van de stad, maar ook voor mensen die van winkelen houden, is Istanbul zeer betaalbaar en interessant. Prijzen zijn veelal lager dan in Nederland, wat kan bijdragen tot een zeer betaalbare of zelfs goedkope vakantie.

Vliegtickets Istanbul

Istanbul is te bereiken via zee, lucht, trein en snelwegen. Het grootste deel van de Nederlanders komt uiteraard met het vliegtuig. Een vliegticket voor Istanbul hoeft niet duur te zijn, er zijn diverse zeer concurrerende vliegmaatschappijen actief die van Nederland naar Istanbul vliegen. Daarom is het zeker mogelijk om met een beetje te zoeken een zeer goedkoop vliegticket naar Istanbul te kopen.

Belangrijkste luchthavens

Het grootste en meest gebruikte vliegveld van Istanbul is het Atatürk International Airport. De ligging van dit vliegveld is 28 kilometer van het stadcentrum. Het Atatürk Vliegveld is ontworpen voor circa 70.000 passagiers per dag, maar op een drukke tijd verwerkt het vliegveld soms zelfs bijna 100.000 mensen met een vliegticket. Mensen met een georganiseerde reis worden meestal door hun reisorganisatie opgehaald met een bus en naar het hotel gebracht, maar het is uiteraard ook mogelijk om met een taxi vanaf het vliegveld van Istanboel naar het centrum te reizen. De hemelsbrede afstand tussen Amsterdam en Istanbul is 1253 kilometer. Het vliegen duurt een aantal uren. Meer info en tips voor goedkope vliegtickets naar Istanbul lees je hier.

Bezienswaardigheden Istanbul

Topkapi Paleis

Dit paleis werd kort na de Ottomaanse verovering van Istanbul gebouwd tussen 1459 en 1465, als plaats voor de sultan, Mehmet II, om te verblijven. Alhoewel het paleis volledig van steen is, doet de structuur denken aan de nomadische tentenkampen van de Ottomanen. Het Topkapi-paleis bevat vrij veel bezienswaardigheden, zoals een harem en waardevolle authentieke voorwerpen. De gebouwen zelf zouden het alleen al waard zijn om op vakantie te bezoeken, maar in de gebouwen zijn ook veel voorwerpen tentoongesteld. Wapens, uniformen, glas, zilverwerk en zeer waardevolle objecten uit de schatkamer van de sultan kunnen aanschouwd worden.

Dolmabahce Paleis

Dit luxueus ingerichte paleis werd in 1856 gebouwd, in opdracht van de sultan. De fraaie inrichting van dit paleis, dat uit een mannen- en vrouwendeel bestaat, is een grote trekpleister voor mensen die op vakantie in Istanbul zijn. Het paleis kan uitsluitend met een officiële rondleiding bezocht worden.

Galata Toren

De Galata Toren is waarneembaar in een groot deel van Istanbul. De 62 meter hoge toren werd in 1348 door de Genuezen gebouwd.

Basilica Cisterne

Deze cisterne werd in de Byzantijnse tijd aangelegd om een voorraad drinkwater te bewaren. De cisterne heeft een groot aantal kolommen om het dak te ondersteunen. Tegenwoordig zwemmen er ook een aantal vissen in het lage water van de cisterne.

Hippodroom

Net als veel andere Romeinse steden, had Instanboel ook een hippodroom in de Romeinse tijd. Helaas is er niet veel meer over van het oorspronkelijke hippodroom, maar de restanten bevinden zich naast de Blauwe Moskee. Daarom kan een bezoek tijdens de vakantie makkelijk gecombineerd worden met een bezoek aan deze ruïnes.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *