Een privejet, is het zo onbereikbaar als het lijkt?

Een privejet, is het zo onbereikbaar als het lijkt?

Een privévliegtuig lijkt voor velen onbereikbaar dan wel te lux, zelfs voor ondernemers. Het is niet gebruikelijk om te vliegen met een privévliegtuig. Echter, het huren van een privévliegtuig kan makkelijker dan je vaak zou denken en dit heeft tevens veel bijkomende voordelen! Uiteindelijk zet men de stap vaak wel naar deze beslissing, daar kunnen we je vandaag bij helpen, in dit artikel bespreken we het huren dan wel kopen van een privévliegtuig.

De bijkomende voordelen zijn groot

Niet enkel voor ondernemers maar vrijwel voor iedereen is dit fenomeen het belangrijkste dat er op de wereld is. Namelijk tijd! Het grote voordeel van het huren dan wel kopen van een privévliegtuig is dat je vertrekt wanneer jij wilt, je komt nooit te laat en je hoeft tevens nooit te wachten op je vlucht. En je hoeft ook niet te wachten totdat iedereen aan boord is.

Ook is het zo dat jij je waardevolle tijd ook optimaal kunt benutten, het is in tegenstelling tot het gewone vliegverkeer niet zo dat je per definitie minimaal 2 uur van te voren aanwezig hoeft te zijn om je vlucht in te checken, je hebt ook geen last van lange en vervelende wachtrijen voor een paspoortcontrole en je hoeft ook nooit lang in de rij te staan.

Omdat je met een privévliegtuig niet tot al deze dingen verlicht bent kunnen we concluderen dat de besparing van tijd enorm groot is, en dit is het zeker waard. Want niets is zo vervelend dan het onnodig verdoen van tijd terwijl er een alternatief is dat een stuk minder tijd kost.

Je kiest niet alleen het tijdstip maar ook de datum zelf, je kiest wanneer, hoe laat en waar je naartoe gaat. Je bent helemaal de baas over je eigen reis. De prijs is tevens per vlucht altijd hetzelfde. Je betaald een vast tarief voor iedere vlucht en daarbij speelt het aantal passagiers nooit een rol. Of je nu 1 of 25 passagiers meeneemt, afhankelijk van de capaciteiten van het vliegtuig natuurlijk.

Met een privévliegtuig profiteer je van een vlucht die direct van A naar B gaat, het overgrote deel van alle bestemmingen die bereikbaar zijn met een vliegtuig kunnen niet in een keer worden bereikt met het normale vliegverkeer. Je moet vaak tussenstops maken en het kost je ook nog eens tijd en geld, dit is natuurlijk enorm vervelend.

Vermoeidheid is iets dat veel onderschat wordt tijdens vliegreizen. Toch zijn veel mensen na een vliegreis volledig uitgeput. Velen vinden het vaak oncomfortabel en je moet ook nog eens rekening houden met je mede passagiers. Het spreekt voor zich dat dit met een privévliegtuig niet het geval is, je kunt doen wat je wilt en je hoeft geen rekening te houden met omstanders, dit zorgt voor meer comfort en het probleem vermoeidheid wordt hiermee geëlimineerd.

Qua bereik heb je ook mogelijkheden te over, je kunt kiezen uit meer dan 2000 vliegvelden alleen al binnen Europa, het is dus vrijwel onmogelijk dat je je bestemming niet kunt bereiken.
Wanneer je ondernemer bent kan een privévliegtuig bijdragen aan sterker imago voor het bedrijf. Je straalt ten eerste een boodschap uit dat de onderneming financieel erg sterk is, ten tweede kun je gemakkelijk afspraken in diverse landen binnen een werkdag afhandelen. Wanneer je bijvoorbeeld een vergadering is zowel Frankrijk als Duitsland hebt kun je dit door middel van een privévliegtuig door alle bespaarde tijd makkelijk in een dag afhandelen omdat je snel naar allerlei bestemmingen kunt,.

Wat kost het nu eigenlijk?

Toch blijft het geld natuurlijk de grootse en belangrijkste factor, en hier kun je niemand ongelijk in geven. Dus wat kost het nu eigenlijk, zo’n privévliegtuig?
Het kopen van een privévliegtuig is natuurlijk op korte termijn duurder, het is een grote aankoop maar je hebt wel het bijkomende voordeel dat hij dan ook echt van jou is terwijl je met huren op de lange termijn meer geld kwijt bent omdat je door blijft betalen. We kun je er met huren een stuk makkelijker vanaf, je stopt simpelweg met huren.

Bij een eigen vliegtuig moet je hem nog maar eens zien te verkopen, vaak ook tegen een aanzienlijk lagere prijs dan waarvoor deze is aangeschaft.

Een privéjet kan qua koopprijs erg verschillen, het ligt aan de capaciteiten wat je er voor kwijt bent. Toch kost een privéjet al gauw evenveel als een huis, je moet bij de minimumprijs denken aan ongeveer €300.000, wil je echt een luxe jet dan zitten de prijzen al gauw boven de miljoenen euro’s.

Is een privé jet goedkoop? De prijs is wederom afhankelijk van het type vliegtuig maar op zijn goedkoopst betaal je al zo €1.000 per vlucht, en wil je het iets luxer hebben dan moet je al gauw denken aan een prijs tussen de €5.000 en €10.000.