Op vakantie naar landen buiten Europa?

Vakanties zijn een manier om een pauze te nemen van het werk, de wereld te zien en tijd door te brengen met vrienden en familie. Maar maakt vakantie echt gelukkig? Uit Nederlands onderzoek blijkt dat de grootste geluks-boost voortkomt uit het plannen van een vakantie, en niet de vakantie zelf. Na de zomer zakken de meeste mensen weer terug naar hun “normale” happiness niveau.

Denk je dat een maand backpacken door Australië, Thailand of Turkije gelukkiger maakt dan een overnachting in dat schattige Bed & Breakfast in Nederland? Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die langer of verder op vakantie gaan, bij terugkomst niet per definitie gelukkiger zijn dan mensen die maar kort of dichtbij huis op vakantie gaan. Mensen die aangeven dat hun vakanties erg relaxed waren, hadden meer “post-vakantieplezier” dan degenen wiens vakantie stressvol of gewoontjes was.

Voordeel van een ontspannen vakantie

Een vakantie boeken geeft een geluksgevoel al voordat je vakantie is begonnen. Onderzoek doen naar je nieuwe vakantiebestemming, dagdromen over wat je daar gaat doen. Dit heeft invloed op hoe je de vakantie zelf beleefd en hoe je er achteraf over denkt. Een andere manier om dat gelukkige gevoel na een fijne vakantie te behouden, is regelmatig terug te denken aan de reis. Lijst je leukste vakantiefoto’s in en zet ze op je bureau. Vertel de verhalen over uw vakantie – het herbeleven van je ervaringen zal je gelukkige gevoel ongetwijfeld verlengen.

Reizen binnen en buiten Europa

We kunnen een onderscheid aanbrengen in vakanties binnen Europa en erbuiten. Een vakantie buiten Europa plan je om een aantal redenen. Dat kan zijn omdat je nieuwe (niet westerse) culturen wilt leren kennen. Of om verzekerd te zijn van goed weer. Daarnaast zijn veel landen in de wereld relatief goedkoop om te verblijven. Ook een fantastische natuur en bijzondere culturele uitingen en geschiedenis zijn redenen om je vakantie buiten Europa te plannen.

Populaire reisbureaus

Ruim 95% van de vakantiegangers kijkt inmiddels op het internet als hij of zij op reis wil. De belangrijkste redenen zijn het gemak – je hoeft de deur niet uit – en het idee dat het goedkoper is. Internetaanbieders hebben immers niet in elke stad een vestiging nodig en evenmin dure brochures. Echter, wie zich op het internet begeeft om een vakantie te zoeken, kan zich verliezen in het oneindige aanbod. Een enorm oerwoud aan reisorganisaties, vaak gespecialiseerd in bepaalde landen of reizen, heeft zich gevormd. Populaire touroperators zijn onder andere D-reizen, TUI, Neckermann, Thomas Cook, Kras en natuurlijk Vrijuit. Populaire website zijn vakantiediscounter en www.vakanty.nl.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *